VPS (Virtual Private Server) یک بخش فرضی از سرور اختصاصی است که بوسیلهی تکنولوژیهای مجازی ساز با مقادیر واقعی ایجاد شده و در اختیار شما قرار میگیرید تا با خرید سرور مجازی از آن بهرهمند شوید.
Virtual private server یعنی سرور خصوصی مجازی و گاهی آن را Virtual Dedicated Server یا همان VDS به معنای سرور اختصاصی مجازی نیز مینامند. VPSها کاملا مثل یک سرور اختصاصی مستقل عمل کرده و کاربرانشان دسترسی ادمین به سرورهای خود دارند.
سرورهای مجازی روی یک ابر سرور فیزیکی جای میگیرند. با کمک تکنولوژیهای مجازی سازی همچون VMware و استفاده از سخت افزارهای قدرتمند، یک سرور اختصاصی فیزیکی به چند VPS با محدودیتها و امکانات معینی تقسیم میگردد.
هرکدام از این VPS ها، نسبت به کانفیگ سرور اولیه و سفارش کاربر، سهم مشخصی از منابع سرور اختصاصی اولیه را در برمیگیرند. از جمله فضای دیسک مشخص( HDD)، قدرت پردازندهی مشخص( CPU)، حافظه اصلی مشخص( RAM)، ترافیک و پهنای باند مشخص و.. که این منابع با توجه به نحوهی مجازی سازی میتواند اختصاصی یا اشتراکی باشد. البته در آنلاین سرور تمام سرورهای مجازی با منابع اختصاصی ارائه میشوند.
از آنجایی که سرور مجازی به صورت مستقل عمل میکند؛ میتواند از نسخههای متفاوت سیستم عاملهای مختلف و نرم افزارها و ابزارهای مختص خود در محیطی کاملا شخصی و اختصاصی استفاده کند.
بهترین گزینه برای ارگانها، افراد، شرکتها و سایتهایی که نیاز به منابعی بیشتر و خصوصیتر از هاست اشتراکی و سخت افزار و منابع و هزینه هایی کمتر از سرور اختصاصی دارند، همین سرورهای مجازی هستند.
نمایی از انواع سرورهای مجازی آنلاین سرور
[boxs][/boxs]
راهنمای خرید سرور مجازی
مهم ترین نکته در خرید سرور مجازی این است که برخی از ویژگیهای مورد نیازتان وابسته به دیتا سنتر و کشور انتخابی است. کلیات دیتا سنترهای جهان مشترک است اما جزئیاتی از آنها ممکن است مختص به خودشان باشد. تمامی دیتا سنترهای محبوب جهان و جزئیات آنها در انواع سرورهای مجازی آنلاین سرور به شما معرفی شدهاند. همیشه به موقعیت و امکانات دیتا سنتر سروری که میخرید توجه خاصی داشته باشید.
برای یک خرید درستتر باید نگاهی به انواع مجازی سازها، کاربردهای VPS ، نقاط قوت و ضعف آن، نحوهی شکل گیری VPS ، انواع VPS و نکاتی دیگر بیاندازیم.
کاربرد VPS چیست؟
هدف اصلی خرید سرور مجازی کاهش هزینه در کنار داشتن منابع اختصاصی و دسترسی سرور اختصاصی است.
VPS با قابلیت به کار گیری سیستم عاملهای مستقل و خصوصی سازیها، امنیت بسیار بالاتری نسبت به هاست اشتراکی فراهم کرده است. صاحبان سایتها یا سازمانهایی که به منابع بیشتر و امنتر نیازمند هستند یا جهت ارتقای سایت و کار خود به ترافیک بیشتری نیاز دارند به سراغ VPS میروند.
از قابلیتهای دیگر VPS همچنين میتوان به تعريف Name Server هاي اختصاصي ، نصب ASP, PHP, MySQL, .NET و ساير برنامه ها با نسخه دلخواه اشاره کرد. زیرا نصب و اجرای كليه برنامه ها بطور كامل در كنترل و اختيار کاربران است.
نمونههایی از کاربرد سرورهای مجازی:
استفاده در زمانی که نیاز به اینترنت ترافیک بالا و پرسرعت دارید.
به عنوان عامل رمزنگاری اطلاعات و ارتباط ثانویه میتوان از VPS استفاده کرد.
برای چند وبسایت دارای مصرف متوسط یا یک وبسایت پرمصرف میزبان مناسبی است.
میتوان با خرید سرور مجازی از آن برای کنترل و بهبود عملکرد سیستمها استفاده کرد.
برای مدیریت وب سرویسها مانند دیتابیس سرور، میل سرور و.. استفاده میشوند.
در صورتی که آی پی VPS شما خارج از کشور باشد؛ امکان استفاده از خدمات وبسایتهایی که ایران را تحریم کردهاند را نیز دارید.
برتریهای سرور مجازی در مقابل هاست اشتراکی:
1- بزرگترین برتری سرورهای مجازی را نسبت به هاست اشتراکی شاید بتوان امنیت و حریم خصوصی آن دانست. برخلاف هاست اشتراکی، دادهها، فایلها و سایت شما با امنیت بیشتری فقط در دسترسی شما قرار دارند نه سایر مشتریان سرور اصلی.
2- مصرف هر کاربر سرور مجازی به هر میزان که باشد فقط میتواند از منابع مختص خود به طور کامل استفاده کند و میزان مصرف آن هیچ تاثیری روی کار مشتریان دیگر نخواهد داشت. در صورتی که بزرگترین معضل هاستهای اشتراکی همین عدم کنترل همسایههای مزاحم بشمار میرود.
3- دسترسی شما به پهنای باند با هاست اشتراکی قابل قیاس نیست. در هاستهای اشتراکی شما دائم نگران تمام شدن پهنای باند و هزینههای احتمالی بعد از آن هستید. تازه قسمت بدتر ماجرا اینجاست که اگر سایت شما در هاستهای اشتراکی با بازدید بالا مواجه شود پهنای باند شما به سرعت پر شده و سایت شما و دسترسی آن دچار مشکل خواهد شد.
اما در VPS آنقدر پهنای باند بالایی در اختیار شما قرار میگیرد که نتنها نگران تمام شدن آن نباشید. بلکه با در نظر گرفتن مقادیری حافظهی رزرو برای مواقع غیرقابل پیش بینی، نگرانی بحران حجوم ترافیک را به سایتتان نداشته باشید.
4- در میزبانی اشتراکی شما دسترسیهای بسیار محدودی دارید و قادر به کنترل منابع و سرور خود نیستید. اما در سرورهای مجازی با داشتن دسترسی ادمین یا root شما به راحتی به منابع و نرم افزارها و پیکربندی سرور خود دسترسی و امکان ایجاد تغییرات خواهید داشت.
برتری های سرور مجازی در مقابل سرور اختصاصی
1- هزینه چشمگیرترین مزیت سرورهای مجازی است
اولین برتری بزرگ VPS هزینهی کمتر و ارزان تر نسبت به سرورهای اختصاصی است. حتی گاهی این تفاوت برای کاربری که منابع کمتری نیاز داشته باشد به یک پنجم یا یک دهم هزینهی یک سرور اختصاصی با منابع کامل و بیش از حد نیاز، نیز کاهش مییابد. در حالی که با خرید سرور مجازی کاربر توانسته منابع و امکانات مورد نیاز خود به انضمام تعداد دلخواه آی پی را همانند قابلیتهای یک سرور اختصاصی در اختیار داشته باشد.
برتریهای دیگر
2- مدیریت شوندگی VPS ها نسبت به مقیاس منابعی که در اختیار دارند بسیار راحتتر از یک سرور اختصاصی کامل است. با ابزارهایی مثل VMware میتوان به کار نصب برنامهها و به روز رسانی نرم افزاری VPS سرعت بخشید.
3- سرورهای مجازی آنلاین سرور هر لحظه در حال تهیه نسخه پشتیبان هستند و این امنیت دادههای سرورهای مجازی را بسیار بالا میبرد.
البته لازم به ذکر است که بک آپ گیری صرفا در صورت سفارش کاربران انجام میگیرد. اما هزینهی اندکی که برای این امر پرداخت میشود قطعا ارزش حفظ امنیت دادههای کاربر را دارد.
4- ارتقای منابع از پیش اختصاص یافته برای VPS بسیار سریعتر و بدون نیاز به جابجایی اطلاعات و اختلال در سرویس انجام میپذیرد. در یک سرور اختصاصی شما اگر نیازمند افزایش منابع شوید؛ معمولا باید پروسهی ارتقای سخت افزاری پرهزینه و جابجایی طولانی مدت دادهها را طی کنید. اما در سرور مجازی تا جایی که سرور اصلی توان پاسخگویی به نیازتان را داشته باشد کافیست دسترسی و منابع شما افزایش یابد.
5- ایمیل سرور کاملاً اختصاصی: شما با داشتن VPS به ایمیل سرور خود که که فقط مخصوص دامنه شما است و ایمیلهای دامنه شما را مدیریت میکند دسترسی دارید و این به شما کنترل، کارایی و امنیت بیشتری خواهد داد.
خرید سرور مجازی مدیریت شده یا مدیریت نشده!
معمولا VPSهایی که توسط سرویس دهندگان ارائه میشوند مدیریت نشده هستند. یعنی کاربر باید به صورت خود مدیریتی تمامی امور راهاندازی را انجام دهد و سرویس دهنده فقط یک سرور با منابع و سیستم عامل و آپی مشخص مورد نظر شما تحویلتان میدهد.
نصب هر نوع کنترل پنل و نرم افزارهای عمومی ویا هر سرویس کاربردی به عهده خودتان است. اگر توان آن را نداشته باشید میتوانید یا از مراکزی که این سرویسها را ارائه میدهند با پرداخت هزینهای خدمات مورد نظرتان را دریافت کنید و یا از سرورهای مجازی مدیریت شده آنلاین سرور استفاده کنید.
در آنلاین سرور اگر شما به امکانات و قدرت یک سرور مجازی نیاز دارید اما به هر دلیلی تمایل یا امکان مدیریت و سرویس آن را ندارید؛ میتوانید تمامی کارهای مورد نیاز سرور خود را بر عهدهی شرکت بگذارید. معمولا اکثر مالکین سایتهای پرترافیک مشتری VPS ها میشوند اما دغدغهی مدیریت سرور خود را دارند. در صورتی که تمایل دارند فقط روی گسترش سایت خود تمرکز کنند و نگران کانفیگ و امنیت و مدیریت سرور خود نباشند.
در سرورهای مدیریت شدهآنلاین سرور کلیهی موارد نصب، راه اندازی و نگهداری سیستم عامل و نرم افزارهای مورد نیاز از جمله کنترل پنل، وب سرور، دیتابیس، میل سرور و حتی نصب SSL و موارد مشابه، شامل خدمات این سرویسها میشود و با درخواست مشترک نوع خدمات مورد نظر اعمال میگردد.
نحوهی شکل گیری VPS:
همانطور که گفتیم سرورهای مجازی از یک یا چند سرور اختصاصی گرفته شده اند. حالت معمول این است که چند سرور مجازی از یک سرور اختصاصی گرفته میشوند. تعداد و کیفیت این تقسیم به تکنولوژی مورد استفاده و ساختار مجازی سازی انجام شده، بستگی دارد. پس متوجه شدیم برای مجازی سازی نیاز به یک نرمافزار مجازی ساز است.
مرحلهی اول
مدیر سرور ابتدا با فراهم کردن یک سرور اختصاصی و نصب یک مجازی ساز تحت سرور روی آن میتواند سرور اختصاصی اصلی را به بخشهای کوچکتر مجازی تقسیم کند. سپس منابع هرکدام را بنا بر سلیقهی خود، نیاز کاربر و مشتری، استفادهی مد نظر و.. بر پایهی منابع سرور اصلی، مستقلا تعریف و مشخص نماید.
نرمافزارهای مجازی ساز هزینهای یا رایگان نسبت به نوع عملکردشان در سیستم عاملهای مختلف قابل دسترسی هستند. پس لازم است سرور مورد نظر و سیستم عامل آن، نرم افزار مجازی سازی مورد نظر را پشتیبانی کنند. برای هر VPS میبایست حداقل یک آی پی خاص تعریف شود تا در شبکه وب ثبت گردد.
از آنجایی که محدودیتی در تعداد آی پی برای مدیر سرور وجود ندارد، میتواند بنا بر صلاحدید خود هر سرور اختصاصی را به تعداد مورد نظر VPS تقسیم نماید. اما برای کاربران VPS ها محدودیت آی پی معمولا تا سقف نهایتا 3+1 در نظر گرفته میشود. یعنی به هر کاربر با خرید سرور مجازی یک آی پی اصلی تعلق میگیرد که میتواند سه ip دیگر نیز خریداری نماید و به سرور خود اضافه کند.
مرحلهی دوم
سپس مقدار هستههای پردازنده، حجم هارد دیسک، فضای رم و.. مشخصی به صورت اختصاصی یا مشترک برای هرکدام از VPS ها در دسترس قرار میگیرد. یعنی هر VPS مجاز به استفاده از منابع مشخص شده ای است که یا آن منابع را کاملا اختصاصی در دست دارد و یا به صورت اشتراکی با VPSهای دیگر استفاده میکند.
البته که در آنلاین سرور این منابع کاملا اختصاصی برای کاربر در نظر گرفته میشوند زیرا کارایی VPSها در صورت استفاده از منابع اشتراکی همانند هاست اشتراکی کاهش مییابد.
برای مثال، یک سرور اختصاصی با 32 گیگابایت رم و 500 گیگابایت هارد و یک گیگابایت پهنای باند ماهیانه و.. وجود دارد. اکنون برای یک کاربر ، 4 گیگابایت رم، 60 گیگابایت هارد و 120 گیگابایت ترافیک ماهیانه و.. از همان سرور اصلی، در دسترس قرار میگیرد. این سرورهای مجازی سازی شده، تحت هر شرایطی منابعی که در اختیارشان قرار داده شده را به انضمام سیستم عامل انتخابی خود و دسترسی root ، در دسترس دارند. دسترسی این سرور جدید نیز به مصرف سایر VPSهای روی ابر سرور اصلی هیچ ارتباطی پیدا نمیکند.
اینگونه کاربر با خرید سرور مجازی ، هم نیاز به یک سرور اختصاصی امن و دسترسی ادمین و منابع مشخصی که احتیاج دارد را رفع میکند هم نسبت به سرور اختصاصی هزینهی به مراتب کمتری پرداخت میکند.
مختصری دربارهی انواع VPS بر اساس مجازی ساز
نسبت به تکنولوژی مورد استفاده، منابعی که در اختیار کاربران قرار میگیرد مشترک یا اختصاصی خواهد بود.
از انواع مجازی سازها میتوان به ، OpenVZ ، VMware ، KVM ، Xen و.. اشاره کرد. هرکدام قابلیتها و امکانات خاص خود را دارند. در اینجا مختصری دربارهی چند مورد از آنها بیان میکنیم.
پر استفاده ترین این مجازیسازها VMware میباشد که امکانات مدیریتی زیادی در اختیار مدیر سرور قرار میدهد. سرورهایی که با این تکنولوژی مجازی سازی شدهاند نیز ممکن است دارای برخی منابع مشترک مانند پهنای باند مشترک باشند. پشتیبانی تجاری خوب و تمام سیستم عاملها توسط VMware مزیت بزرگی است.
Kvm نیز استفادهی زیادی دارد. این تکنولوژی استفاده از سرور اصلی به عنوان چند VPS را محدود میکند و اجازهی تقسیم و فروش زیاد سرور اصلی را نمیدهد. طبیعتا سرورهایی که اینگونه مجازی سازی شده اند بدون امکانات خاص و چشمگیری، هزینهی بالاتری به کاربر تحمیل میکنند.
Xen نیز تقریبا هزینه و عمل کردی مشابه Kvm دارد. حال آنکه دارای قدرت کمتری ست.
در مجازی سازی OpenVZ کلیهی منابع سرور، اشتراکی است و با توجه به ظرفیت سرور اصلی، مقدار منابعی که هر سرور مجازی استفاده می کند از کل سرور اصلی مصرف می گردد. با OpenVZ فقط میتوان VPS لینوکس ارائه کرد. OpenVZ نیز نیاز کاربران درمورد ضعفهای هاست اشتراکی نسبت به VPS را بر طرف نمیکند.
قاعدتا از آنجایی که اولویت آنلاین سرور رضایت مشتریان است؛ به دلیل مشکلات و کاستیهای مجازی سازهای دیگر، سرورهای آنلاین سرور توسط VMware مجازی سازی شدهاند.
VPS آماده است
پس از این تقسیم بندی برای هر مشتری یک کنترل پنل مدیریتی مجزا تعریف شده و در اختیار وی قرار میگیرد. اینگونه مشتری با خرید سرور مجازی میتواند مدیر سرورخود هم باشد. مشتری بدون نیاز به سرویس دهنده، توان مدیریت کنترل پنل، خاموش، روشن و ریستارت کردن سرور، تغییر سیستم عامل، مدیریت مصرف پهنای باند، تغییر رمز، مدیریت مصرف منابع خود و.. را در اختیار دارد.
خلاصهی ویژگیهای برتر یک VPS
. قابلیت دسترسی ادمین یا root
. حجم دسترسی بالا به پهنای باند زیاد نسبت به هاست اشتراکی
. داشتن منابع تماما انحصاری برای هر کاربر
. امنیت و حریم خصوصی بیشتر نسبت به هاست اشتراکی
. امکان ارتقای منابع سرور سریعتر و و راحتتر از سرور اختصاصی در هر زمان
. مدیریت و کنترل آسانتر نسبت به سرور اختصاصی
. هزینهی پایینتر نسبت به سرور اختصاصی
. نصب سیستم عامل به دلخواه کاربر
. امکان راهاندازی میزبانی وب
. امکان تعریف آی پی های متعدد روی یک سرور مجازی
. تهیهی نسخهی پشتیبان به صورت روزانه توسط آنلاین سرور(با خرید سرویس بک آپ)
. امکان استفاده از سرورهای مجازی مدیریت شده آنلاین سرور
نکاتی در مورد یک VPS
1- هنگام آپلود و دانلود در سرور به هیچ عنوان از حجم اینترنت خانگی شما کاسته نمیشود و تماما از حجم خود سرور مصرف میگردد.
2- سرور هیچوقت خاموش نمیشود مگر بوسیلهی کنترل پنل( با خاموش شدن سیستم خانگی اتفاقی داخل سرور نمیافتد)
3- سیستم عامل کامپیوتر شخصی شما هیچ ارتباطی به سیستم عامل سرورتان ندارد
4- میزان تاثیر سرعت اینترنت خانگی شما بر سرعت سرورتان غیرقابل توجه است به گونه ای که با یک اینترنت 256kb.s نیز به راحتی از سرورتان استفاده خواهید کرد.
5- با نرم افزارهای ریموت در سیستم عامل خود و با استفاده از آی پی و مشخصات از پیش تعیین شده، میتوانید از هرکجا به VPS خود متصل شوید.
همچنان کنارتان هستیم
اکنون شما تمامی اطلاعات لازم برای مقایسه، انتخاب و خرید سرور مجازی مناسب را در اختیار دارید. شما میتوانید مناسب با نیاز و سلیقهی خود اقدام به خرید سرویس های منتخبتان نمایید.
اما شما را ترک نمیکنیم و اگر هر مشاوره، پاسخ و اطلاعات بیشتری لازم دارید همکاران ما در آنلاین سرور در کنار شما هستند.